UKK

Tuotteet
Voinko tilata muita tuotteita kuin mitä on esillä verkkosivuilla?

Olemme valinneet tuotevalikoimamme huolella siten, että kauttamme löytyy kaikkiin tarpeisiin sopivat tekstiilit. Pystymme kuitenkin myös toimittamaan tarvittaessa muita tekstiileitä tai painamaan asiakkaan omille tekstiileille.

Voinko tilata näytteet ensin ennen varsinaista tilausta?

Kyllä voit ja näytteiden tilaaminen ja tekeminen on jopa suositeltavaa varsinkin ison tilauksen ollessa kyseessä. Näytteistä veloitamme normaalin hinnaston mukaisesti, mutta hyvitämme aloitusmaksun mahdollisesta suuremmasta tilauksesta.

Voinko tulla katsomaan ja valitsemaan tekstiilit ennen painatusta?

Kyllä voit. Asiakkaat ovat tervetulleita tutustumaan mallikappaleisiin tiloihimme Konalassa Helsingissä. Olethan kuitenkin ensin yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta joku henkilökunnastamme on varmasti vapaana palvelemaan sinua.

Mistä näen erikseen tilattavien tuotteiden värit ja mallit?

Voit tutustua valmistajiemme valikoimiin seuraavissa osoitteissa:

https://www.stanleystella.com/en-gb/
https://www.falk-ross.eu/
https://www.purewaste.com/

Kaikkia valmistajien tuotteita ei välttämättä ole saatavilla tai mahdollista painaa. Olethan erikseen tilattavien tuotteiden kanssa aina ensin yhteydessä myyntiimme.

Helsinki Design Printers ei ole vastuussa siitä, kuinka hyvin valmistajien tuotekuvat vastaavat todellisuutta. Suosittelemme aina tilaamaan ensin näytekappaleet, jos tuotteen malli tai väri mietityttää.

Stanley & Stellan kangasvärikarttaan on tarvittaessa mahdollista tulla tutustumaan paikan päälle.

Painatteko asiakkaan omille tekstiileille?

Kyllä, teemme painatuksia myös asiakkaan omille tekstiileille. Ole meihin yhteydessä niin annamme tarjouksen painatuksesta.

Painatus
Mitä teknologiaa käytätte painatukseen?

Painamme tuotteet käyttäen DTG (direct-to-garment)-teknologiaa. Tämä tarkoittaa, että tulostamme kuvan digitaalisesti tekstiilin pintaan. Käyttämämme digitaalinen teknologia mahdollistaa pientenkin sarjojen tehokkaan tuotannon, rajattoman värivalikoiman sekä valokuvatulosteet.

Miten tuotanto tapahtuu?

Tekstiilien painatus tapahtuu seuraavasti:
1. Painoaineisto syötetään painokoneelle.
2. Tekstiili valmistellaan painoon värinkiinnitysaineella.
3. Kuva tulostetaan tekstiilin pintaan digitaalisesti.
4. Tekstiili laitetaan tekstiiliuuniin, jossa kuva "palaa" kiinni tekstiiliin.

Kuinka kauan painatus pysyy kiinni tekstiilissä?

Painatukset pysyvät kiinni tekstiileissä lähes ikuisesti kunhan pesuohjeita noudatetaan. Tekstiilit tulee aina pestä nurinpäin pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa, kuitenkin korkeintaan 40 asteessa. Emme suosittele kuivausrummun käyttöä kuivaukseen. Silitys aina kääntöpuolelta.

Aineisto
Missä muodossa toimitan aineiston?

Moniväriseen tai painatukseen, jossa sävyjen toistuvuus on tarkkaa, ideaali painoaineisto on 8-bittinen PSD-tiedosto, joka on 1:1 halutun printin kanssa resoluutiolla 300 dpi ja väriprofiililla uncoatedFOGRA29. Painovalmis aineisto on rajattu niin, että kuvan reunoille ei jää tyhjää tilaa.

Vaihtoehtoisesti aineisto voi olla PNG-tiedosto väriprofiililla sRGB. Tämä sopii hyvin valkoisiin sekä mustiin yksivärisiin painatuksiin.

Voimme myös muokata aineiston vektori-, pdf- tai muusta kuvatiedostosta, kunhan aineiston koko on vähintään halutun printin mukainen.

Voinko määritellä painatukselle esim. PMS-värin?

DTG-painotekniikalla ei voi painaa suoraan PMS-sävyjä. CMYK-väriprofiilissa olevan psd-tiedoston sävyt toistuvat painokoneella paremmin, kuin png-tiedoston. On tärkeää varmistaa, että värit ovat jo painoaineistossa määritelty oikein.

Png-tiedoston väriprofiili on sRGB. Jos konvertoit aineiston painoaineistosta, jossa väriprofiili on CMYK, kannattaa varmistaa, että värit ovat painoaineistossa edelleen halutunlaiset. Painokone konvertoi aina aineiston CMYK-väreihin, joten lopputulos ei välttämättä vastaa täysin aineiston sävyjä.

PMS-väriä voimme käyttää referenssinä, mutta värejä ei voi muokata sen mukaan. Tekstiilin pinnassa väri saattaa toistua tekstiilin laadusta riippuen hieman eri sävyisenä kuin aineistossa.

Ympäristö ja vastuullisuus
Missä tuotantonne sijaitsee?

Tilamme sijaitsevat Konalassa Helsingissä eli painamme kaikki tuotteet Suomessa.

Onko tuotantonne ympäristöystävällistä?

Pyrimme siihen, että tuotantomme on niin ympäristöystävällistä kuin mahdollista.
- Kierrätämme kaikki tuotannossamme syntyvät jätteet. Pahvin, muovin, paperin ja nesteet.
- Käytämme vesipohjaisia tulostusvärejä, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja.
- Käyttämämme sähkö on tuulisähköä Vaasan Sähköltä.
- Tuotannossamme syntyvät tekstiilijätteet kierrätetään käytettäväksi uudestaan tekstiilien kuiduksi.

Miten voin varmistua, että tekstiilit on tuotettu vastuullisesti?

Olemme valinneet tekstiilivalikoimaamme tuotteet, joiden alkuperän ja tuotannon vastuullisuuden voimme varmistaa. Jokaisen tuotteen tiedoista löytyy tarkemmat tiedot tuotteeseen liittyen.

Toimitukset
Miten tilaukset toimitetaan?

Pääkaupunkiseudulla toimitamme tilaukset käyttäen Asappi-lähettejä. Muualle Suomeen toimitamme Matkahuollon välityksellä. Tilaukset voi myös noutaa meiltä Konalasta.